logo

Længde 5200 mm bredde 600 mm, vægt ca. 18.5 kg

I kajakroning som det dyrkes i Danmark og nogle af vores nabolande, har der traditionelt været en kæde af sværhedsgrader på kajaktyper. I denne sammenligning er kaproningskajakker udeladt helt.
  1. Kajakker som "alle" kan sætte sig ned og ro i under rimelige forhold - og lære sig at ro under dårligere.
  2. Kajakken som er " mellemsvær" men som de fleste kan klare efter et par dage, men som mange ikke tør give sig i kast med.
  3. Den hurtigere tur-motionskajak som er tæt på kategori 2, men er smallere foran og virker mere skræmmende på nybegynderen.
Samtidig har der i de sidste år været en stigende interesse for at ro kajak blandt de mere modne aldersklasser.

Lysten til at ro kajak er stor - lysten til at kæntre meget lille. Derfor har kajakkerne i  kategori 1 været meget i søgelyset. Men at en kajak er meget stabil er ikke altid ensbetydende med at den er en "god" kajak. COASTLINE er en GOD KAJAK, stabil og hurtig!!

Et udgangspunkt i udviklingen har været at skaffe plads til store roere. Høje,og/eller med lange ben, og/eller tunge. Over 2 meter og over 110 kilo er ikke noget problem i COASTLINE Dette udelukker absolut ikke at COASTLINE er en udmærket kajak til alle andre størrelser og vægtklasser. Den dybe, skarpe stævn kombineret med et effektivt ror  sikrer en god kontrol med båden uanset belastning.

COASTLINE er meget sødygtig: Fart og bevægelsesfrihed svarer til kategori.2, men stabiliteten til kategori. 1 Bag roeren ligger bådens største bredde som er 60 cm - på grund af COASTLINES svage V -former den fulde bredde ikke i vandet- men den ekstra bredde er klar hvis kajakken krænges waterline

Forskibet er "dæk på højkant" , det giver  god plads til store fødder og  sikrer at kajakken ikke graver sig ned men spalter søen- dette gælder både i med- og modsø. Man kan ro i overraskende grov sø før bølger rammer en selv.

Fodsparksystemet er integreret med styringen og det hele kan flyttes med en hånd - også uden at kigge !! T-styrets længde vil således altid være den samme i forhold til fodsparket. Dette system er især en fordel hvor der er mange brugere af samme kajak i familie, klubber, bådlaug etc.

COASTLINE er tegnet af Bjørn Johansen, og er ligesom ESCAPE, der har samme konstrukør, designet fra grunden på computer. Dette har givet unikke muligheder for optimering af skrogets form med hensyn til vandmodstand.

COASTLINE bygges på et anerkendt bådværft i Danmark, med en omhu og sans for detaljer som er usædvanlig for markedet.

COASTLINE som langturskajak

I løbet af 1999 hvor vi introducerede COASTLINE har mange, som har prøvet kajakken, givet udtryk for at det måtte være en super langturskajak - det er det også.

Vi har færdiggjort kajakken som langtursmodel . De væsentlige forskelle er:

Kajakkens store totallastevne, kombineret med at den er meget tør i grov sø giver rigtigt gode langtursegenskaber. På kysten er man istand til hurtigt at komme ud og ind i kajakken hvilket erfaringsmæssigt forbedrer ens muligheder for at undgå skrammer og skader på skroget (kajakkens).

Den effektive rostilling og det letdrevne skrog giver mulighed for lange dagsmarcher for dem der har lyst og fysik til det, uden at forringe bådens egenskaber for dem der bare vil på vandet og nyde naturen i en ukompliceret båd.
 

billede klippe

billede billede
Klik på et af billederne for at se det i en større udgave.